Wat is de minimum leeftijd om deel te nemen?
–           16 jaar

Wordt er een vooropleiding gevraagd?
–           Nee, wij vragen wel bij inschrijving een motivatie toe te voegen. Op basis hiervan wordt er bepaald of de student(e) wordt toegelaten op onze school.

Hoeveel huiswerk zit er aan de opleiding vast?
–           Er kan rekening worden gehouden dat er gemiddeld zo’n 6 uur per week per opleiding aan huiswerk moet worden besteed. Dit is overigens zelf in te delen en bestaat voornamelijk uit praktijk. Deze meeste uren zijn VRIJ in te delen.

Krijg je ook examens?
–           Ja, vanaf schooljaar 2015 is het zelfs mogelijk om INTERNATIONAAL examen te doen. Dit examen bestaat uit meerdere tentamens en examens.

Zitten hier (internationale examens) extra kosten aan verbonden?
–           Vanaf schooljaar 2015 zijn de lesgeldkosten incl. examenkosten, dus komen er geen kosten meer bij.

Zijn er ook herkansing mogelijkheden?                                                                                                          –           Ja, iedere student(e) kan 1x herkansen.

Ontvang je een diploma?
–           Wanneer de opleiding succesvol wordt afgerond, ontvangt de student(e) een diploma.

Op welk niveau worden de opleidingen gegeven?
–            Je kunt het vergelijken met een MBO opleiding. Echter blijft het een creatief vak, dus is het hebben van een bepaald niveau niet van belang.

Hoe werkt het inschrijven?
–           Vraag hier het inschrijfformulier en -voorwaarden aan. Deze dien je in te vullen en ondertekenen en terug te sturen naar ons via de email of naar onze locatie in Den Haag. Zodra wij deze hebben ontvangen, krijg je van ons een email met het verzoek om de 1ste betaling van € 300,- per opleiding (dit wordt van het lesgeld afgehaald). Zodra wij dit binnen ontvang je per email een inschrijfbevestiging en sta je definitief ingeschreven.

Hoe vaak moet er een model meegenomen worden?
–           Er kan worden uitgegaan van dat (ongeveer) de helft van het aantal lessen een model mee genomen dient te worden. De data worden tijdens de 1ste lesdag bekend gemaakt d.m.v. een rooster. Mocht het een probleem zijn, dan worden er allerlei (digitale) tips gegeven om aan modellen te komen. Het is makkelijker dan men denkt.

Krijg je ook een lesboek?
–           Ja.

Heb je recht op studiefinanciering?
–           Nee, nog niet. Op dit moment is het alleen mogelijk om een gedeelte van het les- en materialengeld terug te vragen bij de belastingdienst. Zie ook: Belastingdienst/DEVisagieschool

Mag je de opleiding ook in termijnen betalen?
–           Ja, zie de inschrijfvoorwaarden voor de details. Aan te vragen per email.