DE Visagieschool - Succesverhalen oud studenten

Succesverhalen oud studenten

Dit jaar bestaat DE Visagieschool 15 jaar. In de afgelopen 15 jaar hebben we veel studenten mogen opleiding en veel daarvan hebben nu een mooie carrière in de make-up branche. Wij delen graag een aantal van deze succesverhalen met je.

 

Moeder en dochter:

Machella van den Eerenbeemd heeft ruim10 jaar geleden de opleiding gevolgd en werkt als freelance visagiste/hairstyliste/grimeuse en is inmiddels ook regisseuse!

Tien jaar later meldt ook de DOCHTER van Machella @riannedionne zich aan en is recentelijk afgestudeerd op onze school! Hoe leuk is dat?? 😍

Moeder Machella: 
“Als kind al droomde ik om later aan de slag te gaan als make-up artist. Dit was er helaas nooit meervan gekomen. Maar zo’n 10 jaar geleden dacht ik: Nu of Nooit! En ben de opleiding visagie + hairstyling gaan volgen bij DE Visagieschool (toen nog “Haagse Visagieschool”). Superleuke tijd gehad met docenten Michelle en Merel. Het jaar daarop heb ik ook de opleiding Grime gedaab. Daarna lekker aan de slag gegaan met mijn eigen bedrijf “Pink Visagie” waar ik heel veel verschillende klussen heb gedaan. Inmiddels werk ik alweer 6 jaar bij mijn broer -die een productiemaatschappij in Den Haag- heeft als make up artist en inmiddels ook als producer. Mijn dochter Rianne heeft eerst de opleidingmedia management gevolgd maar na het behalenvan haar diploma wilde ze toch wel heel graag ookde opleiding visagie gaan doen. Uiteraard zijnwe gelijk gaan kijken bij de opendag van DE Visagieschool en afgelopen maand heeft ze haar diploma behaald van Allround make up artist. Hoe leuk is het dat wij nu samen op de set kunnen staan, want als ik te druk ben voor de visagie, dan huur ik gewoon mij dochter in die het geweldig doet!”

Dochter Rianne: 
“De filmwereld is voor mij altijd al heel interessant geweest. Mijn oom heeft een productiemaatschappijen heb daardoor veel mee kunnen kijken. Daarom ben ik eerst begonnen met een opleiding tot producer, alleen beviel mij dat toch niet zo erg. Doordat ik een aantal draaidagen heb meegemaakt gingen mijn ogen steeds meer naar de visagie. Vooral als ik mijn moeder vol met passie haar werk zag doen. Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in de visagie wereld en dat trok mij heel erg. Mijn moeder is dan ook wel een goede inspiratie en toen ik vertelde dat ik dit ook wilde gaan doen, was ze ook mega enthousiast. Inmiddels heb ik mijn diploma net behaald en druppelen de opdrachten binnen 😊!

Maxime Bijsterveld
@maximemuahbrabant heeft in 2017 de opleiding bij ons gevolgd en is inmiddels een gelukkige freelance Visagiste, Hairstyliste, Grimeuse EN trotste eigenaresse van Giltterbedrijf Tropical_Glam

Toen:
“Voor mij begon de liefde voor make-up al toen ik klein was, toen was ik al het gelukkigst als ik met mijn eigen make up aan de slag mocht. Mijn eerste baantje was daarom natuurlijk ook bij ICIparisXL daar begon ik als inpakster voor de feestdagen. Hier is mijn liefde voor make-up alleen maar groter geworden waardoor ik besloot om de visagie allround opleiding te volgen bij DE Visagieschool in Breda. Waar ik 2 jaar geleden voor ben afgestudeerd.”

Daarna:
“Met vriendinnen van school zijn we op een Ibiza markt gaan staan met cosmetische glitters voor haar, gezicht en lichaam. Uiteindelijk merkte we dat iedereen zo blij van onze glitters werd dat we een eigen bedrijf zijn opgestart. Helaas was die samenwerking van korte duur en had ik besloten om alleen met het bedrijf door te gaan.
Inmiddels heb ik nu 2 jaar een eigen cosmetisch glitter bedrijf @Tropical_Glam_
Zo heb ik gewerkt voor verschillende festivals zoals Dancetour, Masters of Hardcore, Intents festival, Wantijpop maar ook voor markten en events.
Daarnaast zijn de glitters ook te koop via Sociale Media. Nog steeds ben ik werkzaam bij Ici Paris XL alleen nu als visagist waarbij ik workshops geef, trainingen volg en mee doe aan de Dior make - up talent wedstrijd 2019 waarbij ik inmiddels in de halve finale sta.
Ook ben ik nog druk bezig met mijn eigen visagie & grime bedrijf.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen en korte broek

 

Marianna Roza:

Heeft haar opleiding in 2008 (ruim 10 jaar geleden!) gevolgd. En meteen naar de opleiding werkzaam als make-up artist en heeft zich volledig gericht op de verzorging van de make-up en het haar voor bruiden. Inmiddels is ze oprichtster en leidinggevende van 1 van de grootste bureaus voor Bruidsstylisten van de Benelux. Iets waar ze (en wij) trots op mogen zijn!

Toen:
“Ik heb me in 2010 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik deed toen haar en make-up voor verschillende soorten opdrachten. In 2012 is The Beautiful Bride Company geboren waarbij ik samenwerk met ruim 10 hair- en make-up artists die net als ik gespecialiseerd zijn in bruidsstyling.
Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs. Toen ik door omstandigheden moest stoppen met werken in het onderwijs ben ik de opleiding visagie gaan volgen aan DE Visagieschool. Een visagie opleiding stond altijd al op mijn ‘bucketlist’."
Nu:
" Op dit moment richt ik me met mijn bedrijf volledig op bruiden. Maar daarnaast doe ik af en toe andere commerciele opdrachten. Iets wat ik ook erg leuk vind om te doen.
Ons bedrijf is op dit moment in Nederland de grootste wat betreft bruidsstyling. We hebben de afgelopen jaren een behoorlijke naamsbekendheid opgebouwd. De bruiden komen vooral via internet bij ons of inmiddels via mond tot mond reclame.
Vooral de combinatie van visagie en haar vind ik helemaal geweldig. Het is echt super leuk om er voor te zorgen dat een bride to be super gelukkig wordt van haar look en stralend aan haar dag kan beginnen. Het creatief bezig zijn bezorgt me elke keer weer postieve kriebels. Ik werk ook veel mee aan bruidsshoots en het is super leuk om dan op de foto’s te zien hoe alles heel mooi samen komt!
Eén van mijn leukste opdrachten (want het zijn er zjin er te veel om op te noemen) was een styled weddingshoot op Ibiza. Met een klein team hebben we daar twee geweldige inspiratie shoots neergezet met prachtige resultaten. Dit soort shoots zijn bedoeld om de aanstaande bruid te inspireren voor hun trouwdag. Daarnaast zorgen ze voor veel naamsbekendheid voor mijn bedrijf."

Afbeeldingsresultaat voor marianna roza

 

Annemieke van Duuren:

Heeft haar opleiding in 2008 (11 jaar geleden) gevolgd. Ze is inmiddels al bijna 10 jaar een graag geziene Make-up- & Hairartist en heeft o.a. gewerkt voor; vele BNers, Beaumonde, Viva, Etos, Garcia, RTL Nederland, Girlz, etc.

Toen: 
"Ik was destijds altijd al geïnteresseerd in make-up- en beautyproducten. Op de middelbare school volgde ik toen de richting; Uiterlijke verzorging. Het zat er dus van jongs af aan een beetje in."
Nu: 
"Mijn opdrachten zijn heel uiteenlopend . Zo werk ik voor verschillende serie's, films, commercials bij TV. Daarnaast ook voor magazines, events, fashion-shows, premières.
Ik word meestal geboekt via mijn website en/of via social media. Daardoor heb ik inmiddels een netwerk opgebouwd waaruit ik veel opdrachten binnen krijg. Ook mond tot mond reclame werkt voor mij nog steeds.
Het leukste vind ik dat elke week weer anders is. Elke week werk ik weer met andere mensen, acteurs, modellen, fotografen, designers en nog meer crews op verschillende locaties door het hele land (inmiddels ook buiten Nederland!) Het is dus heel afwissend en daardoor nooit saai. 
Een van de meest bijzondere klussen was toch die van de Amerikaanse acteur Richard Gere. Die moest in de make-up voor tv opnames en een première in Amsterdam. Dat vond ik wel heel leuk een eervol om te doen."

Afbeeldingsresultaat voor annemieke van duuren

DIRECT
INSCHRIJVEN