DE Visagieschool - UWV (arbeidsongeschikt)

Een opleidingsvergoeding door het UWV? Met behoud van uitkering?

Ga naar de site van het UWV voor meer info. 

 

Een opleiding volgen met een WIA- of WAO-uitkering

Ook als u een WIA- of WAO-uitkering krijgt, kunt u met behoud van uitkering een opleiding volgen. Ook hier geldt: overleg eerst met het UWV. Als u de opleiding nodig hebt om ander werk te vinden, betaalt het UWV de studiekosten. Daar zit wel een maximum van € 5.000,- aan inclusief btw en reiskosten. De opleiding mag maximaal 1 jaar duren en u moet uitzicht hebben op betaald werk.

Als u toestemming krijgt voor scholing, kunt u een tijdelijke vrijstelling aanvragen van uw sollicitatieplicht. Een opleiding volgen die niet noodzakelijk is om ander werk te vinden, mag meestal ook. Maar die moet u dan zelf betalen. Ook moet u volledig beschikbaar blijven voor werk, blijven solliciteren en passend werk accepteren. WAO’ers die zelf hun opleiding betalen, zijn niet gebonden aan de hiervoor genoemde eisen.

Studeren met een WW-uitkering

Zit u in de WW en wilt u een opleiding volgen? Overleg dat dan met het UWV vóórdat u zich inschrijft voor de opleiding van uw keuze. Het UWV bekijkt of de opleiding noodzakelijk is voor het vinden van werk. Als dat zo is, betaalt het UWV de opleiding en hoeft u tijdens die opleiding niet of minder vaak te solliciteren.
 
Als de opleiding niet noodzakelijk is voor het vinden van werk, mag u die meestal toch wel volgen. Maar u moet hem dan wel zelf betalen. Ook moet u volledig beschikbaar blijven voor werk en doorgaan met solliciteren. Als u ondertussen passend werk krijgt aangeboden, moet u dat ook accepteren.

Contact

1+1=

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
DIRECT
INSCHRIJVEN